Visie op nieuwbouw in Bunschoten

Sinds 2008 is Rengerswetering continu in ontwikkeling. Eiland voor eiland transformeert het gebied tot een gezellige, groene wijk. Elk eiland kent zijn eigen karakter en ondanks deze verschillen, vormt alles straks een geheel.

Eigentijds dorps

De van oudsher hechte gemeenschap zet zich voort in deze nieuwe woonwijk. Hier is het: ons kent ons en vreemd is maar vreemd. Je staat elke dag voor elkaar klaar, leent de auto uit of past op de kinderen. Oude tradities blijven bestaan en nieuwe vinden hun weg in het dagelijks leven in Rengerswetering.

Eiland voor eiland

Rengerswetering ligt prachtig in het groen en dat blijft zo. Het gebied wordt daarom per eiland ontwikkeld om omgevingsoverlast tot een minimum te beperken. Al vier eilanden ontpopten zich tot gemoedelijke woonwijkjes met elk een eigen stijl, maar een gedeelde hechte gemeenschap.

Kindvriendelijk

De wijk is opvallend ruim en vooral groen opgezet. Ook is er goed nagedacht over auto’s in de wijk. Zo worden delen van Rengerswetering autoluw en ligt de focus hier op fiets- en wandelroutes. Dit alles maakt het een perfecte plek voor (jonge) kinderen om op te groeien en te ravotten in de buurt.

Nieuwbouw Bunschoten - Spakenburg
Nieuwbouw Bunschoten - Spakenburg
Nieuwbouw Bunschoten - Spakenburg
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Nieuwbouw in Bunschoten
Welke woning past bij jou? Woningaanbod in Bunschoten