Voorzieningen

In het dorp zijn allerlei voorzieningen. Naast een uitgebreid aanbod aan winkels en supermarkten, zijn hier ook voldoende leuke en vooral lekkere restaurantjes te vinden. Diverse sport- en activiteitenverenigingen liggen op korte afstand van de wijk en ook verschillende basis- en middelbare scholen zijn gemakkelijk aan te rijden, fietsen of zelfs lopen.

image alt

Winkels

HEMA, Action en de Blokker, je vindt ze allemaal in Bunschoten-Spakenburg. Handige Harry’s halen hun hart op bij de lokale doe-het-zelf-zaak en het fijne aanbod aan kledingboetiekjes heeft voor ieder wat wils. Van Maggy’s tot La Pam en van TerStal familiemode tot Kinderboetiek De Dwerg. Daarnaast zijn er ook genoeg supermarkten in de buurt. Denk aan de Vomar op een van de buureilanden, de Jumbo en de Albert Heijn. Liever een boodschap doen bij de kleine ondernemer? Haal eens brood bij Warme Bakker Klaas Hartog, groente en fruit bij De Vitaminebron en een lekker stukje vlees bij Dorpsslagerij Tim. Wist je trouwens al dat er elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een weekmarkt is? Lekker slenteren tussen de kraampjes, op zoek naar heerlijke verse streekproducten.

Horeca

Aan horeca geen gebrek in het altijd gezellige Bunschoten-Spakenburg. De dorpskern barst namelijk van de restaurants en cafés. Vlak bij de Bunschotense Dorpsstraat ligt Grace lunchroom, waar je elke dag ontvangen wordt met een brede glimlach en een uitstekende menukaart. Bij Sjik Borrels & Bites, Brasserie Wieken of De Mandemaaker geniet je van een heerlijk diner voor twee - of meer. Lekkere biertjes vind je bijvoorbeeld bij Grand Café 033 en bar eetcafé De Slok. Liever wat weidser uitzicht? Bezoek dan De Kooi of De Eemlandhoeve voor een heerlijke kop koffie met appeltaart of (late) lunch.

Sporten

Van sportverenigingen tot fitnesscentra en van dans- tot yogastudio’s. In Bunschoten-Spakenburg zijn eindeloos veel mogelijkheden om lekker te bewegen. Ga zwemmen, een dagje skaten of knopen leggen bij de scouting. Het kan hier allemaal. Om over voetbal nog maar te zwijgen. De voetbalverenigingen SV Spakenburg, IJsselmeervogels en Eemdijk zijn sinds jaar en dag rivalen. Liever een rondje fietsen? Stap op de e-bike en laat het dorp achter je. Zo zoef je de hele dag het groene landschap door.

Scholen

In de buurt van Rengerswetering vind je genoeg scholen. Zo zijn er in Bunschoten 10 basisscholen en 1 buitenschoolse opvang (BSO). Basisschool ‘Het Talent’ is een gereformeerde school en ‘de Ark’ een christelijke. Kinderopvang Keet en Koters is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Basisschool ‘De Calvijnschool’ en Christelijke middelbare school ‘Oostwende College' liggen in de naastgelegen wijk Koenraadswetering.

Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Nieuwbouw in Bunschoten
Welke woning past bij jou? Woningaanbod in Bunschoten