Verkoop Polderhof gestart

24 januari '24

De verkoop van Polderhof is gestart. Inschrijven is mogelijk t/m woensdag 31 januari 12.00 uur. Een week later, op woensdag 7 februari rond 12.00 uur, worden de woningen door middel van loting bij de notaris toegewezen. Wil je meer kans maken op een woning? Vergeet dan niet je financiële check te uploaden tijdens de inschrijfperiode.

image alt

Informatieavond

Heb je nog vragen? Dan nodigen we je graag uit voor de informatieavond op woensdag 24 januari 2024 van 19.00 tot 21.00 uur in het Grandcafé en Partycentrum De Kooi te Zevenhuizerstraat 1 Bunschoten. Het team van Polderhof staat voor je klaar, zowel Aalberts, BPD en Bos Makelaardij zal je te woord staan.

Let op: alle verkoopinformatie is online beschikbaar en uw aanwezigheid geeft u geen voorrang bij de loting.

Aanvullende toewijzingscriteria

Voor de woningen tot en met € 390.000 v.o.n. geldt dat deze alleen beschikbaar zijn voor starters op de koop woningmarkt. Een starter op de koopwoningmarkt is iemand van 18 jaar of ouder die voor het eerst een huis koopt en niet eerder een hypotheek heeft afgesloten. Als twee (of meer) personen gezamenlijk een woning kopen, geldt deze eis voor één van deze personen. Door de gemeente wordt een controle uitgevoerd of de inschrijver inderdaad een starter is.

Alleen inschrijvingen ingediend door een natuurlijk persoon komen in aanmerking voor de woningtoewijzing. Dus de woningen zijn niet bedoeld voor investeerders en beleggers.

image alt

Zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding

Voor alle woningen t/m € 390.000 v.o.n. wordt een zelfbewoningsplicht opgenomen in de koopcontracten. De zelfbewoningsplicht houdt in dat een huis alleen door de koper bewoond mag worden, waardoor verhuren dus niet mogelijk is. Dit betekent dat je als koper verplicht bent om de woning de eerste vijf jaar na de datum van de inschrijving in de gemeentelijke Basisregistratie Personen (BRP) uitsluitend te gebruiken voor eigen bewoning. (Inschrijving in de BRP dient plaats te vinden binnen één maand na oplevering van de woning).

Daarnaast is door de gemeente een anti-speculatiebeding opgenomen voor de tussenwoningen 3.60m breed. Dat betekent dat indien de gekochte woning binnen 5 jaar na de notariële overdracht weer wordt verkocht een winstafdracht verschuldigd is.

Dubbele inschrijvingen worden verwijderd

We behouden ons het recht voor om dubbele inschrijvingen zonder nadere aankondiging te verwijderen. Per toekomstig huishouden wordt slechtst 1 inschrijving geaccepteerd. De gekozen tenaamstelling op het inschrijfformulier wordt bij de aankoop ook de tenaamstelling in de koop- en aannemingsovereenkomst. 

Hoe maak ik meer kans op een woning? Doe een financiële check
Welke 5 bouwnummers zijn jouw favoriet? Bekijk het woningaanbod