Voorzieningen Polderhof

In de wijk Polderhof woon je landelijk in de polder. In het prachtige weidse landschap ben je hier dus al goed voorzien! Bovendien woon je ook dicht bij diverse stations én het levendige Bunschoten-Spakenburg. Je lift dus mee op bestaande voorzieningen, op nooit meer dan 10 minuten fietsafstand.

Een hapje en een drankje

De Dorpsstraat in Bunschoten is een van de gezelligste straten van het dorp. In en om de sfeervolle straat vind je heerlijke restaurants zoals Brasserie Wieken. Ook in het historische centrum van Spakenburg barst het van de leuke restaurants en cafés. Hier ga je naartoe voor een goede kop koffie, een fijn avondje uit of gewoon een spontane borrel.

Lekker bewegen

Er zijn ook voldoende sportfaciliteiten in Bunschoten-Spakenburg. Van sportverenigingen tot fitnesscentra en van dans- tot yogastudio’s. Ook als je van een potje voetbal houdt, ben je hier ook aan het juiste adres. De onderlinge rivaliteit tussen SV Spakenburg en IJsselmeervogels (de Blauwen en de Rooien) is er groot en al weken voor de derby staat het hele dorp op z’n kop. Je moet wel even kleur bekennen dus…

Voor de snelle boodschap

In Bunschoten-Spakenburg vind je een groot aanbod aan supermarkten. Van de Vomar tot Albert Heijn en natuurlijk de Jumbo. En ook op het buureiland vind je een fijne supermarkt. Maar wat gaat er boven verse lokale producten van de markt? Elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur kun je hiervoor terecht op de weekmarkt in het historische centrum van Spakenburg. Struin lekker tussen de kraampjes door voor verse vis, groenten en kaas uit de streek.

Nieuwbouw Polderhof | Bunschoten - Spakenburg
Nieuwbouw Polderhof | Bunschoten - Spakenburg
Nieuwbouw Polderhof | Bunschoten - Spakenburg

Cultuur in overvloed

Maar ook de kapper en verschillende schoonheidsspecialisten zijn dichtbij, lekker als je even een momentje voor jezelf nodig hebt. Houd je meer van kunst en cultuur? Bezoek dan de museumhaven en de botterwerf, Nederlands oudste werf die nog dagelijks in bedrijf is. Daarnaast haal je elke zomer je hart op tijdens de Visserijdag of de Spakenburgse Dagen. Deze vier dagen in juli en augustus zitten barstensvol cultuur en muziek, om over de grootse braderie nog niet te spreken.

Onderwijs en kinderopvang

In Rengerswetering zelf zijn (nog) geen scholen. Maar in de buurt vind je er genoeg! Zo zijn er in Bunschoten 2 basisscholen en 1 buitenschoolse opvang (BSO). Basisschool ‘Het Talent’ is een gereformeerde school en ‘de Ark’ een christelijke. Kinderopvang Keet en Koters is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In de naastgelegen wijk Koenraadswetering liggen basisschool ‘De Calvijnschool’ en Christelijke middelbare school ‘Oostwende College'.

Meer over bereikbaarheid Je leest het hier
Meer over Bunschoten - Spakenburg Je leest het hier